Spring til indhold

Sådan bliver din hest tryg i trailer

Sådan bliver din hest tryg i trailer

En trin-for-trin opskrift for hesteejere, der gerne vil læsse hesten i trailer på en tryg og afslappet måde.

Er din hest svær at læsse i trailer?

Spænder det ben for dine ønsker om at køre ud til spændende arrangementer?

‘Sådan bliver din hest tryg i trailer’ er for dig, der;

 • drømmer om friheden til at kunne køre ud i verden med din hest
 • ønsker at din hest slipper sin frygt og lærer at gå afslappet ind i traileren
 • ikke vil gå på kompromis med hestens ve og vel i processen
 • ønsker at træne hesten med ro og indføling

Du får det hele serveret af en uddannet instruktør, som forstår hestens perspektiv og som har fokus på, at du skal samarbejde med din hest.

Hest i trailer reference

“Jeg har fået et meget tættere forhold til min hest. Hun er nu meget tryg ved mig og stoler på mig og jeg har lært at samarbejde med Freja”

Fra at have en hest som i starten slet ikke ville gå ind i traileren har jeg nu en hest som går stille og roligt ind i traileren og er tryg ved at stå der.

Inden jeg købte Freja havde hun ikke tidligere været trailertrænet og ikke tidligere kørt i trailer. Køreturen til hendes nye opstaldningssted plus at blive taget væk fra sine vante omgivelser til et nyt sted, gav hende en virkelig negativ oplevelse som gjorde at hun efterfølgende ikke ville læsses.

Det var frustrerende ikke at kunne tage sin hest med i trailer og tage på tur, men det var nok endnu mere frustrerende ikke at kunne finde nogen som tænkte det samme som jeg, at det er vigtigt at Freja kan stole på mig og derfor er det vigtigt at samarbejde med hende, plus at jeg ønskede en varig løsning.

Det største og det jeg er allermest glad for er at jeg har fået et meget tættere forhold til min hest. Hun er nu meget tryg ved mig og stoler på mig og jeg har lært at samarbejde med Freja og læse hendes signaler, så jeg ved hvornår de første tegn er der på, at det er ved at blive for meget for hende.

Malene (og Freja), Viborg

‘Sådan bliver din hest tryg i trailer’ er et online-kursus opdelt i moduler spækket med teori og praksis. Her kan du se, hvad du og din hest bliver seje til:

Se og hør hvad jeg gør i praksis 

Måske tænker du, at et online-kursus kan blive for meget teori og for lidt praksis. Det har jeg gjort op med!

Jeg har filmet mit træningsforløb med en hest, som ikke ville i trailer. Du får alle mine kommentarer og tanker undervejs, så du kan få et grundigt indblik i, hvordan jeg tilrettelægger og opbygger træningen.

Alt dette ligger som ekstramateriale på kurset.

Testhest1
Testhest2
Testhest i trailer

Du er ikke alene

Sammen med online-kurset ‘Sådan bliver din hest tryg i trailer‘ får du adgang til min lukkede Facebook-gruppe kun for kursister.

Det er et trygt netværk, hvor du kan dele dine spørgsmål og tanker med andre hestefolk, som er med på eller har været igennem kurset. De forstår derfor, hvad du arbejder med.

Det er også i gruppen, at jeg kan give dig konkret og dybdegående feedback på din træning, så du holder træningen på sporet og bevarer momentum.

Reference, Jette og Wilma, Sådan bliver din hest tryg i trailer

“Jeg kunne se, at det gjorde en forskel for Wilma – på en meget hestevenlig måde.”

Generelt er Wilma en meget sød og flink hest, og hun skjuler sit stressniveau rigtig godt, indtil hun ikke kan håndtere det længere. Derfor overser man nemt stressen fordi hun opfører sig velopdragent et langt stykke hen ad vejen.

Navnlig omkring traileren har jeg ikke kunnet fjerne stressen. Hun blev mere og mere ked af det og sagde til sidst helt stop – desværre på en noget voldsom måde, som sad i os begge som en meget ubehagelig oplevelse.

Jeg følte mig meget usikker på, hvordan jeg skulle komme videre, da jeg ikke syntes, Wilma var tryg ved traileren.

Jeg blev meget begejstret for forløbet, fordi jeg kunne se, at det gjorde en forskel for Wilma – på en meget hestevenlig måde.

Wilma og jeg har været nødt til at tage træningen i meget, meget små bidder, men resultatet viser sig nu: At Wilma omsider – på en god dag – er TRYG ved at gå ind i traileren, stå lidt derinde uden at ville styrte ud, kan flyttes lidt frem og tilbage og bakkes roligt ud.

Der har været rigtig mange vigtige milepæle for Wilma og mig undervejs. Jeg kan nævne de vigtigste:

– At jeg har fået forståelsen for, hvor små bidder, man må dele indlæringen op i, for at hesten kan følge med
– At holde øje med de små tegn på begyndende stress og have lært at gå tilbage til “det trygge sted” med hesten
– At det er helt OK, at alting ikke kører på skinner hver gang – at hesten kan være på vidt forskellige stadier af stress/afslapning på forskellige dage
– At jeg ikke kan lade være med at tænke metoderne ind i andre områder af Wilmas dagligdag, og Wilma trives med det!

Jette (og Wilma), Aalbæk

Fordele ved kurset

 • Du skal ikke transportere dig selv eller (gys) hesten afsted til et kursus for at få hjælp
 • Du skal ikke tænke på udgifter til trænerens transport hen til dig
 • Du skal ikke booke bestemte tider i din kalender, da du selv står for at øve med din hest
 • Det eneste, du skal bruge, er en internetforbindelse, så du kan modtage materialet fra mig
 • Du kan gennemgå materialet, når det passer ind i din hverdag
 • Du kan spole frem og tilbage og holde pause, når du vil
 • Arbejdet bliver bygget gradvist op med en klar progressionsplan
 • Teknikkerne kan bruges i andre situationer, så også de bliver nemmere for dig og hesten
 • Du har min ubegrænsede support via kursistgruppen

Mød din underviser

Mit navn er Hanne Vaaben og jeg er eksamineret BBH Basisinstruktør. Det giver mig et stærkt fundament for at arbejde med vidensbaseret hestetræning.

Det at have en hest, som ikke vil i trailer, ved jeg alt om. Sådan var min første hest nemlig. Jeg købte ham i 2003 og det blev en lang og besværlig proces at komme til at læsse og køre ham alene – men jeg fandt en løsning. Siden da har jeg nørdet trailertræning af heste.

Jeg har hjulpet et utal af heste i trailer og har også hjulpet hesteejere online til at få hesten afslappet ind i traileren. Jeg vil også gerne hjælpe dig med at få din hest tryg i traileren.

Processen i trailertræningen deler jeg op i mindre trin. Hesten skal gøres tryg og afslappet på ét trin, før vi kan gå videre til næste trin. På den måde oplever hesten, at den kun stilles overfor små opgaver, som er forholdsvis nemme at løse uden at der hurtigt lægges mere og mere på.

Mit ønske er at løse hestens udfordring med traileren. Derigennem løser vi din udfordring – at få hesten med på køretur.

Velkommen hos Softhorse
Softhorse hest i trailer
Ninna og Latoya portræt
Ninna og Latoya i trailer

“Hanne kan sagtens hjælpe dig, selvom hun ikke er fysisk til stede og det er faktisk imponerende.”

Det har været utrolig nemt at følge materialet og gå ud og gøre. Jeg har fået helt vildt meget ud af det.

Sidst jeg var ude at træne trailer, gik hesten ind 3 gange og vi havde overhovedet intet bøvl. Jeg kan lukke bommen og lukke det hele og hun går ikke helt stille ud, men det er tæt på.

Fordelen ved at være med i forlæbet er, at du udvikler dig hele vejen igennem og kommer man til en stopklods, så kan du få svar på, hvad du gør lige dér. Så får du nogle gode indspark, som du kan prøve af med hesten.

Den største forandring for mig er hele basistræningen, for det er grundlaget for det hele. Der er mange andre ting koblet på, men der er nogle helt basale ting, som er nødvendige. Det er jo ikke kun trailertræning, der er faktisk meget mere i det. Det har givet et helt andet forhold til min hest.

Ninna, Varde

Når du har taget turen gennem dette kursus, vil du opleve at;

 • du har den viden og teori, der skal til for at gøre trailertræningen overskuelig
 • du nemt kan træne delelementerne med din hest
 • du har konkrete opgaver, du kan træne med hesten på hvert trin af processen
 • du har viden om hestens adfærd og indlæring, så du kan have ro i maven over, hvordan du griber opgaven an
 • du kan vurdere din hests utryghed og have lært hvordan du kan arbejde videre på hestens præmisser
 • du via Facebook-gruppen altid kan få feedback på din træning og forslag til, hvordan du skal håndtere specifikke situationer med din hest

Din investering i at lære at få din hest tryg og afslappet i trailer:

kun 1475 kr.

For de samme penge kan du i stedet få et par flotte sadelunderlag eller nye, lækre ridebukser – de vil uden tvivl hjælpe dig med at se godt ud på rideturen, men gør absolut intet for at hjælpe din hest i trailer…

Vent, der er mere!

Du får nemlig to bonusser:

BONUS NR. 1:

Mit træningskort

Mit træningskort er en samling af konkrete forslag til, hvad du kan øve med din hest for at hjælpe den afslappede trailertræning endnu mere på vej.

Træningskortet er inddelt i 6 kategorier med mere end 30 eksempler.

BONUS NR. 2:

Minimodul om stress

Du får mit minimodul om stress og stressreducerende faktorer.

Du kan bruge det i din hestetræning både til trailertræning, men også andre situationer, hvor hesten kan være stresset.

Trailerkursus træningskort