Sådan fandt jeg løsningen med min egen hest


Jeg selv ville gerne opleve alt muligt med min hest og køre til undervisning, skov, stævner og dyrskuer.


  Min første hest var bare ikke sådan lige til at læsse. Bestemt ikke!

  Tvivl og tanker


  Når vi skulle afsted, blev der sat virkelig god tid af til at læsse hesten og det var alligevel altid med tvivlen i baghovedet.

  "Kommer vi afsted i dag?"

  "Går hesten ind?"


  Jeg havde en masse tanker kørende omkring planlægningen, da det ikke var til at sige, hvor lang tid der skulle sættes af til at læsse. Hvis hesten så ikke lige var med på opgaven, påvirkede det mig med stress og utålmodighed - og det gik lige i hesten.


  Den manglende frihed til at køre hvorhen jeg ville med hesten irriterede mig. Jeg var så afhængig af andres hjælp!

  Stop presset og den dårlige samvittighed


  Mit helt klare ønske var at kunne læsse hesten alene. For at kunne det, var jeg nødt til at finde en vej udenom højt pres, reb bagom hestens numse, hjælpere til at skubbe bagpå osv. Hesten skulle være afslappet og med på opgaven.


  Det var ikke rart for mig, at skulle lægge alt det pres på hesten for at få den ind i traileren. Jeg ville så gerne bare være blid og sød ved hesten, men fik dårlig samvittighed, når vi skulle mase sådan på for at komme afsted.

  Min lange, seje vej


  Derfor læste jeg en masse om hestetræning og trailerproblemer, lurede på professionelle, der arbejdede med trailer-læsning og så afprøvede jeg et hav af forskellige teknikker og metoder.


  I den samme periode (og en lang årrække efterfølgende i øvrigt) havde jeg også fornøjelsen af også at køre andres heste fra A til B. Hver gang jeg kom ud til en hest, som ikke var så villig til at gå ind i traileren, kunne jeg overtage og bruge de teknikker, som jeg vidste virkede. På den måde blev jeg hele tiden mere og mere skarp på træningen - også selvom min egen hest var mere "genstridig".

  Trailertræning. Hest i trailer uden stress. Trailertræning hest. Hjælp til trailerlæsning. Trailerlæsning af hest. Trailerlæsning af problemhest. Få hest i trailer. Hjælp til trailerlæsning

  Endelig en lille succes


  Den dag min egen hest endelig gik ind i traileren, uden at jeg fik hjælp af andre, var virkelig en stor dag.


  Selvom det efterhånden er mange år siden, så husker jeg det stadig tydeligt og jeg husker, hvor vildt det var, at han endelig var tryg nok til at følge mine anvisninger, selvom han stadig var skeptisk ved traileren.


  Hest tryg i trailer

  Øvelse gør mester - og giver frihed


  Med den lille succes var der åbnet et lille vindue for mig - og så gik der sport i den! For hvis hesten kunne én gang, så kunne den selvfølgelig også gøre det samme en anden dag... Og en tredje dag osv. Man kan godt sige, at jeg begyndte at nørde det med at gå i trailer sammen med den hest.


  Øvelse gør mester og det må man sige, at denne hest blev. Jeg lærte ham sågar at gå baglæns ind.


  Efter endelig at have "knækket koden" med min egen hest, kunne jeg altid læsse og køre min hest alene - sikke en frihed! Hvis han af og til blev en smule usikker, vidste jeg præcis, hvordan jeg skulle håndtere det og jeg kunne selvsikkert løse det.


  Jeg kom til at forstå min hest meget bedre og knyttede et endnu tættere bånd med ham.

  Instruktøruddannelse


  I 2019 blev jeg optaget på den 1-årige instruktøruddannelse hos Blue Berry Hill v/Susan Kjærgård.


  Allerede på første modul på uddannelsen lærte vi om hestens adfærd og indlæring. Jeg blev altså præsenteret for læringsteorien og det var en øjenåbner for mig til, hvorfor det virker, når jeg trailer-træner en hest. Det var også med til igen at gøre træningen endnu skarpere. Det har fået mig til i endnu højere grad at ville træne med et minimum af pres og stress.

  Ingen bekymringer


  I dag er jeg aldrig bekymret for, om jeg kan få en hest læsset. Selvom jeg ikke længere har den samme hest, så har jeg alle de erfaringer, som han og alle de andre heste har givet mig - plus værktøjskassen fra min uddannelse oveni hatten.  Jeg vil gerne hjælpe din hest i trailer 


  Jeg har gennem tiden hjulpet masser af heste i trailer og jeg vil også gerne hjælpe dig med at få din hest tryg i traileren.

  Se her, hvad mulighederne er: