'Sådan bliver din hest tryg i trailer' er for dig, der:


 • drømmer om friheden til at kunne køre med din hest ud i verden
 • ønsker at din hest slipper sin frygt og lærer at gå afslappet ind i traileren
 • ikke vil gå på kompromis med hestens velfærd i processen
 • vil undgå stressen, når hesten skal læsses
 • ønsker at træne hesten med ro og indføling
 • gerne vil have det hele serveret af en uddannet instruktør, som forstår hestens perspektiv og som har fokus på, at du skal samarbejde med din hest

'Sådan bliver din hest tryg i trailer' er et

step-by-step online kursus, der giver dig opskriften

på at få din hest afslappet ind i traileren.

Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

Malene (og Freja), Viborg

"Fra at have en hest, som i starten slet ikke ville gå ind i traileren, har jeg nu en hest, som går stille og roligt ind i traileren og er tryg ved at stå der."Jeg havde allerede trailertrænet en del selv, inden jeg tilmeldte mig Hannes kursus og jeg havde 2 gange haft en adfærdstræner ude for at hjælpe mig - det hjalp også, men kun i meget små bidder. Så jeg var nok lidt skeptisk på, om Hanne overhovedet kunne hjælpe mig og Freja.


Det var alfaomega for mig, at Hannes grundlag for at undervise i trailertræning ikke var centreret omkring at gøre det så ubehageligt som muligt for hesten uden for traileren.


Det største og det jeg er allermest glad for er, at jeg har fået et meget tættere forhold til min hest. Hun er nu meget tryg ved mig og stoler på mig og jeg har lært at samarbejde med Freja og læse hendes signaler, så jeg ved hvornår de første tegn er der på, at det er ved at blive for meget for hende. Det er noget jeg kan bruge i al min træning med Freja.


Et andet vigtigt element, som har haft kæmpestor betydning for mig er, at Hanne har lært mig at fokusere på delelementer i træningen og dermed også delmål fremfor at fokusere på at målet er lig med hest i trailer. Denne tilgang bruger jeg i al min træning med Freja og det har betydet, at vi har lavet store hop fremad i træningen.

Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

Jette (og Wilma), Aalbæk

"Wilma og jeg har været nødt til at tage træningen i meget, meget små bidder, men resultatet viser sig nu: At Wilma omsider - på en god dag - er TRYG ved at gå ind i traileren, stå lidt derinde uden at ville styrte ud, kan flyttes lidt frem og tilbage og bakkes roligt ud."Generelt er Wilma en meget sød og flink hest, og hun skjuler sit stressniveau rigtig godt, indtil hun ikke kan håndtere det længere. Derfor overser man nemt stressen, fordi hun opfører sig velopdragent et langt stykke hen ad vejen.


Navnlig omkring traileren har jeg ikke kunnet fjerne stressen. Hun blev mere og mere ked af det og sagde til sidste helt stop - desværre på en noget voldsom måde, som sad i os begge som en meget ubehagelig oplevelse.


Jeg følte mig meget usikker på, hvordan jeg skulle komme videre, da jeg ikke syntes, Wilma var tryg ved traileren.


Jeg blev meget begejstret for forløbet, fordi jeg kunne se, at det gjorde en forskel for Wilma - på en meget hestevenlig måde.


Der har været rigtig mange vigtige milepæle for Wilma og mig undervejs i forløbet. Jeg kan nævne de vigtigste:

 • At jeg har fået forståelsen for, hvor små bidder, man må dele indlæringen op i, for at hesten kan følge med
 • At holde øje med de små tegn på begyndende stress og have lært at gå tilbage til "det trygge sted" med hesteng
 • At det er helt OK, at alting ikke kører på skinner hver gang - at hesten kan være på vidt forskellige stadier af stress/afslapning på forskellige dag
 • At jeg ikke kan lade være med at tænke metoderne ind i andre områder af Wilmas dagligdag, og Wilma trives med det!

Kurset indeholder 6 grundige moduler spækket med teori og praksis


Her skal du se, hvad du og din hest bliver seje til:MODUL 1
Emne: Sådan starter du din trailertræning (fundamentet)


Først skal vi have det vigtigste og mest grundlæggende på plads, før du kan arbejde på at få hesten til at gå afslappet ind i en hestetrailer. Det er fundamentet og din værktøjskasse.


Her arbejdes kun i "safe zone" - et sted hvor hesten er tryg og afslappet.


Du lærer, hvad fundamentet består af, hvorfor det er så vigtigt samt hvordan du indlærer det hos din hest.


Vi kigger også på, hvordan hesten lærer og så bliver du introduceret for det, som jeg kalder "stresselevatoren" og hvordan den kan have indflydelse på vores hestetræning.


På videoen her får du et lille smugkig af modul 1.

  ...............................................


  MODUL 2
  Emne: Få flyttet din hests komfortzone


  Nu skal vi så have traileren frem. Vi arbejder med at få hesten hen i nærheden af traileren og stadig være afslappet.


  Du lærer de forskellige zoner at kende og hvordan du udvider din hests komfortzone.


  Vi tager også hul på at være bevidst om egne tanker og mindset i hestetræningen.


  ...............................................


  MODUL 3
  Emne: Få opløst "den absolutte grænse" hos din hest


  Alle de heste, jeg har læsset i trailer, har haft det, som jeg kalder "den absolutte grænse". Det er det sted, som hesten max. vil gå til uden stress. Denne grænse skal vi opløse i dette modul.


  Du lærer, hvor din hests absolutte grænse er, samt hvordan du hjælper den i arbejdet med at opløse denne grænse.


  Vi skal også kigge på min 8-talsøvelse, som med fordel kan bruges i denne del af processen.


  Derudover gennemgår jeg et begreb indenfor læringsteorien, som vil hjælpe dig med at spotte en meget typisk konfliktadfærd i forbindelse med trailertræning. En adfærd, som af mange helt misforstået tolkes som en magtkamp. Den myte afliver vi.


  ...............................................


  MODUL 4
  Emne: Gå afslappet ind og ud af traileren


  I dette modul skal vi have hesten til at øve sig på at gå afslappet ind og ud af traileren. Den proces bryder vi op i mindre bidder og du lærer også, hvad du skal holde øje med for at sikre din hests tryghed og fremskridt i arbejdet.


  Derudover introducerer jeg dig for det, som jeg kalder "bankkontoen" og hvorfor den er vigtig i sammenhæng med din trailertræning.


  ...............................................


  MODUL 5
  Emne: Stå stille/afslappet i traileren


  Hesten skal her i modulet lære at blive stående afslappet i traileren.


  Forudsætningen for det er, at den er blevet tryg ved at gå ind i traileren. Træningen bliver igen delt op i mindre bidder og du lærer, hvordan du tjekker, om traileren er blevet en del af hestens komfortzone, samt hvad du skal gøre for at få den sidste brik af afslappethed til at falde på plads.


  Derefter tager vi hul på forarbejdet hen mod at komme til at lukke bagbommen.


  ...............................................


  MODUL 6
  Emne: Lukke bagbom og videre træningsplan 


  Når hesten kan stå afslappet i traileren, er det tid til at arbejde med at kunne lukke bagbommen bag om hesten, mens den forbliver afslappet. Hvordan du lærer hesten det, arbejder vi med i dette modul.


  Derudover får du en overordnet plan for den videre træning med hesten inkl. kørsel til udebane.


  Vi skal også have et kig på hestens mentale kapacitet samt etikken i hestetræningen med hensyntagen til den enkelte hest, så træningen bliver et samarbejde.

   Desuden får du mit træningskort


   En oversigt med konkrete forslag til, hvad du kan øve for at hjælpe den afslappede trailertræning på vej.


   Træningskortet er inddelt i 6 forskellige kategorier med mere end 30 eksempler.

   Plus en bonus til dig


   Et minimodul om stressreducerende faktorer, som du kan bruge i din hestetræning - både til trailertræning, men bestemt også til andre situationer, hvor hesten kan være stresset.

   Som prikken over i'et får du adgang til min

   lukkede Facebookgruppe kun for kursister


   Det er et trygt netværk, hvor du kan dele dine spørgsmål og tanker med andre hestefolk, som er på eller har været igennem hele kurset og derfor forstår, hvad du arbejder med og som kan fejre succeser sammen med dig.


   Det er også her jeg kan give dig konkret og dybdegående feedback på din træning, så du får holdt træningen på sporet og bevarer momentum.

   Mød din online underviser

   Jeg hedder Hanne Vaaben og jeg er eksamineret BBH Basisinstruktør. Jeg ved hvordan det er at have en hest, som ikke vil i trailer. Sådan var min første hest nemlig.


   Jeg fandt en løsning og har siden nørdet trailertræning af heste.


   Jeg har hjulpet et utal af heste i trailer og har også hjulpet hesteejere online til at få hesten afslappet ind i traileren. Jeg vil også gerne hjælpe dig med at få din hest tryg i traileren.


   Måden jeg griber trailertræning an på er at dele hele processen med at få hesten ind i traileren op i mindre trin. Hesten skal gøres tryg og afslappet på ét trin, før vi kan gå videre til næste trin. På den måde oplever hesten, at den kun stilles overfor små opgaver, som er forholdsvis nemme for den at løse og den oplever belønning for dette uden at der lægges mere og mere på.


   Jeg ønsker at løse hestens udfordring med traileren. Derigennem løser vi dit problem - at få hesten med på køretur.

   Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

   Ninna (og Latoya), Varde

   "Hanne kan sagtens hjælpe dig, selvom hun ikke er fysisk til stede og det er faktisk imponerende."   Det har været utrolig nemt at følge materialet og gå ud og gøre. Jeg har fået helt vildt meget ud af det.


   Sidst jeg var ude at træne trailer, gik hesten ind 3 gange og vi havde overhovedet intet bøvl. Jeg kan lukke bommen og lukke det hele og hun går ikke helt stille ud, men det er tæt på.


   Fordelen ved at være med i forløbet er, at du udvikler dig hele vejen igennem og kommer man til en stopklods, så kan du få svar på, hvad du gør lige dér. Så får du nogle gode indspark, som du så kan prøve af med hesten.


   Den største forandring for mig er hele basistræningen, for det er grundlaget for det hele. Der er mange andre ting koblet på, men der er nogle helt basale ting, som er nødvendige og det er ligemeget om jeg rider eller har hesten andre steder henne, så er det basistræningen jeg bruger.


   Det er jo ikke kun trailertræning, der er faktisk meget mere i det. Det har givet et helt andet forhold til min hest.

   Fordele ved kurset


   • Du skal ikke transportere dig afsted til et kursus
   • Du skal ikke tænke på udgifter til trænerens transport hen til dig
   • Du skal ikke booke bestemte tider i kalenderen til træning, da du selv står for at øve med din hest
   • Det eneste, du skal bruge, er en internetforbindelse, så du kan modtage materialet fra mig
   • Du kan gennemgå materialet, når det passer ind i din hverdag
   • Du kan spole frem og tilbage og holde pause, når du vil
   • Arbejdet bliver bygget trinvist op med en klar progressionsplan
   • Teknikkerne kan bruges i andre situationer, så også de bliver nemmere for dig og hesten

   Her er, hvad du får i online kurset:   • 6 x online kursusmoduler, hvor du undervises i processen trin-for-trin, så du kan træne din hest til at blive tryg ved at gå ind i traileren
    Hvert modul indeholder;

                  - den viden og teori, der skal til for at gøre træningen overskuelig, så du nemt kan træne delelementerne med hesten

                 - konkrete opgaver, så du ved, hvad du skal træne med hesten på hvert modul

                 - viden om hestens adfærd og indlæring, så du kan have ro i maven over, hvordan du griber opgaven an


   • Træningskort med konkrete forslag til træning, så du kan hjælpe din afslappede trailertræning godt på vej

              Du får det i to udgaver; det lækre med farver til skærm samt et printvenligt eksemplar, så du kan tage det med i stalden til din hest


   • Fri support i lukket Facebookgruppe kun for kursister, så du kan få svar fra mig på dine spørgsmål samt udveksle erfaringer og sparre med andre i samme situation som dig


   • Via Facebookgruppen har du mulighed deltage i online fællesmøder via Zoom, så du kan få min feedback på din træning og forslag til, hvordan du skal håndtere specifikke situationer med hesten


   • BONUS: 1 x online minimodul om stress og stressreducerende faktorer, som du kan bruge i din trailertræning

   Din investering i at

   lære at få din hest tryg og afslappet i trailer

   er 1.475 kr.

   Det svarer til at købe et par flotte sadelunderlag

   eller nye, lækre ridebukser, som nok hjælper dig med

   at se godt ud på rideturen, men gør absolut intet

   for at få din hest i trailer.

   .