HVAD SIGER KUNDERNE 

Freja hedder denne hoppe ejet af Malene, som har været med på mit online trailertræningskursus 'Sådan bliver din hest tryg i trailer'.


Herunder kommer Malenes egne ord om at deltage på kurset:

"Min udfordring var, at inden jeg købte Freja, havde hun ikke tidligere været trailertrænet

Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

og ikke tidligere kørt i trailer.


Køreturen til hendes nye opstaldningssted plus at blive taget væk fra sine vante omgivelser til et nyt sted, gav hende en virkelig negativ oplevelse, som gjorde at hun efterfølgende ikke ville læsses. Eller det vil sige hun er en hest, som meget gerne vil gøre det rigtige, så hun gik som regel op efter 30-45 min. Hun brød sig bestemt ikke om det og stressede inde i traileren.


Derfor købte jeg hjælp udefra til at træne hende, men det hjalp slet ikke, fordi det faktum, at hun synes det var ubehageligt at være i traileren, ikke var blevet løst.


Det jeg i virkeligheden ønskede var at få hjælp af en, som tænkte på Freja og forstod hendes perspektiv og havde fokus på, at jeg som rytter og hesteejer ønsker at samarbejde på hestens præmisser og på en langvarig løsning.


Det var for det første frustrerende ikke at kunne tage sin hest med i trailer og tage på tur, men det var nok endnu mere frustrerende ikke at kunne finde nogen, som tænkte det samme som jeg; at det er vigtigt at Freja kan stole på mig og derfor er det vigtigt at samarbejde med hende. Plus at jeg ønskede en varig løsning.


Det er vigtigt for mig, at BBH’s instruktører arbejder ud fra vidensbaserede træningsmetoder, men det vigtigste var, at jeg kunne læse og se, at Hanne arbejder på hesten præmisser og ud fra et samarbejde mellem hest og menneske. Det skal være trygt og ok for hesten at gå i trailer og at opholde sig der.


Det var alfaomega for mig, at Hannes grundlag for at undervise i trailertræning ikke var centreret omkring at gøre det så ubehageligt som muligt for hesten uden for traileren.


Det største og det jeg er allermest glad for er, at jeg har fået et meget tættere forhold til min hest. Hun er nu meget tryg ved mig og stoler på mig og jeg har lært at samarbejde med Freja og læse hendes signaler, så jeg ved hvornår de første tegn er der på, at det er ved at blive for meget for hende. Det er noget jeg kan bruge i al min træning med Freja.


Jeg har lært og gennemtrænet nogle meget simple signaler, som i virkeligheden ikke kun er relevant i trailertræning med i al min træning med Freja.


Et andet vigtigt element, som har haft kæmpestor betydning for mig er, at Hanne har lært mig at fokusere på delelementer i træningen og dermed også delmål fremfor at fokusere på at målet er lig med hest i trailer. Denne tilgang bruger jeg i al min træning med Freja og det har betydet, at vi har lavet store hop fremad i træningen.


Det har været så spændende at nørde ud i hestetræning sammen med Hanne og de andre kursister.


Jeg havde allerede trailertrænet en del selv, inden jeg tilmeldte mig Hannes kursus og jeg havde 2 gange haft en adfærdstræner ude for at hjælpe mig - det hjalp også, men kun i meget små bidder. Så jeg var nok lidt skeptisk på, om Hanne overhovedet kunne hjælpe mig og Freja.


Med fare for at lyde af alt for meget vil jeg sige, at kurset hos Hanne er en af de bedste ting, jeg har gjort for mig og min Freja. Hannes tilgang til at undervise i forhold til altid at komme med forslag til, hvad jeg kan gøre i specifikke situationer, har været meget givende.


Undervisningsmaterialet er nemt at forstå og der er en naturlig rækkefølge i undervisningsmodulerne, som gør det nemt at følge med.


Fra at have en hest, som i starten slet ikke ville gå ind i traileren, har jeg nu en hest, som går stille og roligt ind i traileren og er tryg ved at stå der."Malene (og Freja), Viborg

Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

Rikke og Mathilde er mor og datter. De har ponyen Zak og de investerede i mit unikke trailerforløb 'Sådan læsser du din hest uden stress'.


Her er Rikkes ord om at være på forløbet:

"Det mest positive ved forløbet er jo at Zak nu går op i traileren.

Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

Det er meget tydeligt at han finder ro i de signaler vi har lært at bruge.


At se Mathilde og Zak arbejde sig endnu tættere på hinanden har gjort vores pony mere tillidsfuld. Vi bruger de ting vi har lært i mange sammenhænge og vi har fået mere ro på i situationer, der før kunne blive stressede. Win-win for en mor der står tidligt og skal afsted med en stædig pony og en stresset pre-teen ♥️


Jeg vil til enhver tid anbefale et forløb hos Hanne. Udover at slutmålet om at få din hest i trailer, er det ren kvalitetstid med din hest (og evt. dit barn). Både mennesker og heste går klogere derfra."Mathilde og Rikke, Kastrup

Reference fra Rikke og Mathilde, Kastrup. trailertræning

Ninna var først med på minikursus om trailertræning.


Ninna fortæller efter minikurset:

"Da jeg købte Latoya ville hun ikke læsses i vores hestetrailer. Da vi prøvede at læsse hende i hestetraileren stod hun kun på rampen og ville ikke gå ind. Vi fik hende ind én gang, hvor hun røg ud igen som en raket.

Reference fra Ninna, Varde. trailertræning

Efter et par timer besluttede vi os for at finde en anden måde at få hende hjem på. Vi fik hende transporteret hjem i en hestetransporter.


Vi formoder hun ikke har været læsset ret meget, og måske haft en dårlig oplevelse i den forbindelse.


Der har været meget positiv læring for både mig og Latoya at være med på minikurset.

Jeg vil helt klart anbefale minikurset, da det har givet mig en anden tilgang til det at få en hest i en trailer.


Jeg har læsset mine to forrige heste i hestetrailer mange gange gennem årene, men de har været betydelig nemmere at læsse.


Så når man stå med en hest der ikke bare lige går op, kan jeg kun anbefale man får alt det basale på plads. Både for min egen og hestens sikkerhed."


Efter minikurset hoppede Ninna med på hele kurset 'Sådan bliver din hest tryg i trailer'. Efter dette tog Ninna og jeg en snak om, hvordan hun havde oplevet det at være med på det fulde kursus:


"Fordelen ved at være med i forløbet er, at du udvikler dig hele vejen igennem og kommer man til en stopklods, så kan du få svar på, hvad du gør lige dér. Så får du nogle gode indspark, som du så kan prøve af med hesten.


Hanne kan sagtens hjælpe dig, selvom hun ikke er fysisk til stede og det er faktisk imponerende. Det er ligesom at gå i skole, hvor man får lektier for og man skal ud at se, om det kan lade sig gøre. Det har været utrolig nemt at følge materialet og gå ud og gøre. Jeg har fået helt vildt meget ud af det.


Sidst jeg var ude at træne trailer, gik hesten ind 3 gange og vi havde overhovedet intet bøvl. Jeg kan lukke bommen og lukke det hele og hun går ikke helt stille ud, men det er tæt på.


Den største forandring for mig er hele basistræningen, for det er grundlaget for det hele. Der er mange andre ting koblet på, men der er nogle helt basale ting, som er nødvendige og det er ligemeget om jeg rider eller har hesten andre steder henne, så er det basistræningen jeg bruger.


Det er jo ikke kun trailertræning, der er faktisk meget mere i det. Det har givet et helt andet forhold til min hest.


Det, som jeg havde af forhåbning for forløbet, var at få hende ind i traileren. Så det at ende i traileren, syntes jeg var fantastisk. Nu kunne jeg det!


Arbejdet på og omkring rampen var den største aha-oplevelse for mig undervejs. Hesten ville jo ingenting i starten. Ikke engang op på rampen. Så arbejdet på rampen, det gav noget for min hest.


Jeg havde virkelig et behov for at få hesten læsset, så jeg ville egentlig have givet hvad som helst for at lære det. I og med at minikurset havde været så godt, så var jeg ikke betænkelig ved at gå med på hele forløbet.


Hvis du har brug for hjælp til at læsse hest i trailer, så vil jeg anbefale forløbet hos Softhorse. Selvom du er et andet sted i landet, så kan du få hjælp alligevel og det er jo fantastisk. Her er geografi pludselig ligegyldigt.


Hvis du er engageret i det og vil det, så kan du!"Ninna, Varde

Reference fra Ninna, Varde. trailertræning

Jette deltog først på minikursus om trailertræning og var derefter med på forløbet 'Sådan bliver din hest tryg i trailer'.


Jette fortæller efter forløbet:

"Wilma er en hest, der ikke havde prøvet ret meget i sit liv, før jeg købte hende som 10-års. Wilma blev dengang meget hurtigt stresset, og når Wilma bliver stresset, forsvinder hendes fokus fuldstændig og hun kan blive lidt voldsom.

Reference fra Ninna, Varde. trailertræning

Generelt er Wilma en meget sød og flink hest, og hun skjuler sit stressniveau rigtig godt, indtil hun ikke kan håndtere det længere. Derfor overser man nemt stressen, fordi hun opfører sig velopdragent et langt stykke hen ad vejen. I al anden omgang og især ridning har jeg - bl.a. med hjælp fra en ualmindelig dygtig instruktør i akademisk dressur - arbejdet med hendes psyke, og hendes stressniveau er nu meget formindsket.

 

Navnlig omkring traileren har jeg ikke kunnet fjerne stressen, især da de fleste køreture for Wilma har været lange ture til fremmede steder. Indtil et vist punkt gik hun faktisk pænt med op i transporten, men hun blev mere og mere ked af det og sagde til sidste helt stop - desværre på en noget voldsom måde, som sad i os begge som en meget ubehagelig oplevelse.


Derefter gik jeg meget langsomt i gang med trailertræningen igen - og købte en trailer med frontudgang, for at det måske kunne være en hjælp for Wilma.


Det gik da lidt fremad, men jeg følte mig meget usikker på, hvordan jeg skulle komme videre, da jeg ikke syntes, Wilma var tryg ved traileren.


De fleste metoder, jeg har set praktisere, virkede ikke tiltalende på mig. Jeg synes, de handler mere om at gøre det ubehageligt for hesten at være udenfor traileren, end at gøre det rart og trygt for den at være derinde. 

 

Da jeg så Softhorse's online introduktionsforløb på Facebook, meldte jeg mig straks til for at se, om det kunne være vejen frem. Jeg ved jo, at BBH's instruktører arbejder ud fra vidensbaserede træningsmetoder, og det var jeg tryg ved.


Jeg blev meget begejstret for forløbet, fordi jeg kunne se, at det gjorde en forskel for Wilma - på en meget hestevenlig måde.


Da jeg fik chancen for at komme med i hele forløbet var jeg godt nok i tvivl, om Wilma og jeg kunne nå store nok resultater til at få nok ud af at deltage, men jeg meldte mig til alligevel, og jeg må sige, at det er det bedste jeg kunne gøre for min hest!

 

Der har været rigtig mange vigtige milepæle for Wilma og mig undervejs i forløbet. Jeg kan nævne de vigtigste:


  • At jeg har taget mig sammen og fået indarbejdet nogle solide basissignaler (jeg er nok ikke verdens mest konsekvente menneske, men det er jeg ved at lære nu)


  • At jeg har fået forståelsen for, hvor små bidder, man må dele indlæringen op i, for at hesten kan følge med


  • At holde øje med de små tegn på begyndende stress og have lært at gå tilbage til "det trygge sted" med hesten


  • At det er helt OK, at alting ikke kører på skinner hver gang - at hesten kan være på vidt forskellige stadier af stress/afslapning på forskellige dage


  • At jeg ikke kan lade være med at tænke metoderne ind i andre områder af Wilmas dagligdag, og Wilma trives med det!


Wilma og jeg har været nødt til at tage træningen i meget, meget små bidder, men resultatet viser sig nu: At Wilma omsider - på en god dag - er TRYG ved at gå ind i traileren, stå lidt derinde uden at ville styrte ud, kan flyttes lidt frem og tilbage og bakkes roligt ud.


Vi har stadig lang vej tilbage, før vi kan lukke og køre, men nu kan jeg se vejen foran os! 

 

En stor tak til Hanne / Softhorse for at vise os vejen!"


Jette, Aalbæk

"Inden jeg mødte Hanne (i 2019), havde jeg brugt meget tid på min egen opstilling via centreret ridning og følte det var gået i stå med udviklingen af min hest, som på det tidspunkt var 9 år.


Ikke fordi den anden undervisning var dårlig, men fokus var på mig og ikke så meget udviklingen af min hest.

Reference fra Anna, Holbæk. Rideundervisning. BBH Basisinstruktør. BBH Instruktør. BBH undervisning.

Da jeg så Hanne tilbød undervisning, kunne jeg bare mærke det var på tide at prøve noget andet. Jeg kendte meget til BBH, men havde ikke fået gjort noget ved det i flere år.


Efter første møde, hvor Hanne bare kiggede og vi snakkede om hvem vi hver især er, kunne jeg bare mærke hun så på helheden af både min hest og mig, men især at styrke min hest udfra de svagheder han havde på det tidspunkt. Jeg følte med det samme vi blev set. Og Hannes indstilling til, at det er det, der ikke er perfekt, vi kan arbejde med, giver mig ro og tålmodighed.


Det er lige præcis også det, der giver min hest og mig succes oplevelser; at intet skal være perfekt og vi arbejder ud fra det min hest kan nu og ikke hvad der er slutresultatet. Altså, alle de små og sikre steps, på vej til målet. Det er det, der gør det sjovt for min hest, og nemmere for mig, at lære ham det.


Samtidig er Hanne rigtig god til at lytte på mine udfordringer og frustrationer, lære fra sig og forklare på en måde der er meget håndgribelig, så jeg forstår hvad vi skal.


På bare et år, føler jeg virkelig min hest er blevet stærkere og kan langt flere øvelser. Træningen giver meget mere mening for ham og han er langt mindre statisk, som jeg før synes han var. Han bruger sin krop langt bedre og han synes træning er sjovt.


Bedst af alt, kan vi begge lide Hanne! Det er nemlig ikke alle min lille hest kan lide. Men han mærker tydeligt Hannes gode intentioner og positive indstilling, som for mig er meget vigtigt.


Jeg kan kun sige til dig der overvejer Hanne: Prøv det!


Hun ser dig og din hest og lytter til dine ønsker, samtidig med hun ikke går på kompromis med den viden hun har om indlæring og biomekanik - altså, at din hest kan det den kan og du kan ikke skynde dig mere end din hest kan følge med! Det er trygt, for både dig og din hest!"


Anna, Holbæk

"Før kunne jeg slet ikke få min hest op på rampen. Hun småstejlede og nægtede at gå ind i traileren.


Jeg var i tvivl om hun var bange eller stædig. Hun virkede dog mest stædig.


Det vigtigste jeg fandt ud af var, at min hest hverken var bange eller stædig, men usikker.


Vil helt klart anbefale folk trailer-træning hos Hanne/Softhorse, da det er positivt, roligt og på hestens betingelser. Det valg bliver man bestemt ikke ked af.


Det er super god og positiv træning!!"Jannie, Bjæverskov

Reference Jannie, Bjæverskov. Trailertræning. Hest i trailer uden stress. BBH Basisinstruktør. BBH Instruktør. BBH undervisning.

"Jeg har kun godt at sige om Hanne der har Softhorse.


Jeg har en unghest, der er næsten umulig at få læsset. Desværre har det to gange været nødvendigt at få dyrlæge til at give ham beroligende, da han var rædselsslagen for at

skulle gå i traileren.


Alligevel lykkes det Hanne, med sin super kompetente og respektfulde måde over for hesten, at få ham i traileren. Han var så tryg hele vejen igennem, og det samme var jeg.


Man kan stole på at Hanne behandler ens hest så godt og nænsomt og bygger dens tillid til situationen op stille og roligt og i hestens tempo."


Anita, Gladsaxe

Reference Anita, Gladsaxe. Trailertræning. Hest i trailer uden stress. BBH Basisinstruktør. BBH Instruktør. BBH undervisning.

"Resultatet af at ride undervisning hos Hanne er en hest der er blød som smør.


Hos Hanne er der plads til at nørde og at gå ned i detaljer.


Jeg oplever, at der er plads til mine observationer, og det er vigtigt for mig.


Jeg føler at Hanne er den nørde sparringspartner, som jeg altid har manglet, og så har hun altid en øvelse oppe i ærmet der passer lige til den udfordring vi arbejder med.


Kort sagt, jeg er vild med Hanne!"


Reference Lunah, København. Sparring. Øvelse. Dressurøvelse. Dressurtræning.Rideundervisning. BBH Basisinstruktør. BBH Instruktør. BBH undervisning..

Lunah, København

"Jeg fik part på en hoppe i juni måned og al den tid, jeg har kendt den, har det været et problem at komme på den, når vi skulle ride.


Det krævede altid, at der var en der holdt hende og at hun stod op af et hegn, da hun begyndte at gå, bakke eller dreje væk fra skamlen.


Nogle dage var det som om hun slet ikke ænsede den der holdt hende og hun gik nærmest lige igennem den der holdt. De fleste gange stod hun pludselig stille og enkelte gange kom jeg slet ikke på hende.

Refernce, Lenette, Ishøj. Hestetræning. Indparkering af hest. BBH Basisinstruktør. BBH Instruktør. BBH undervisning.

Jeg bliver selv nervøs ved opstigning efter flere uheldige episoder, hvilket heller ikke gavnede.


En af de andre i stalden kendte til Hanne og Softhorse og efter at have læst om Hannes tilgang på hjemmesiden, blev vi enige om at få hende ud og hjælpe os med hestene.


Hanne var rigtig god til at forklare og vise tingene undervejs, så det var nemt at overtage og fortsætte arbejdet.


Allerede gangen efter jeg arbejdede med hesten, kunne jeg efter 10 min hoppe på den uden sadel, midt på banen, hvor den stod bomstille og var helt afslappet.


Anden gang rykkede den ind til skamlen, inden jeg overhovedet gav tegn og nærmest indbød mig til at hoppe op.


Hvis du har et problem med din hest, du ikke selv ved hvordan du skal løse, kan jeg ikke sige andet end, at du skal kontakte Hanne med det samme. Det er det bedste jeg har gjort længe, både for mig og hesten."


Lenette, Ishøj

"Før Charon og jeg startede undervisningsforløb hos Hanne, havde vi det som om, der manglede noget når vi red.


Vi kunne til tider have svært ved at finde hinanden i ridningen og vores koncentration på det vi lavede var lille. Vi manglede en mere konkret måde at ride på, en måde der når vi red, skulle føles godt og rart for både Charon og jeg.


Da vi så at Hanne søgte testryttere til sin uddannelse, tog vi springet og kastede os ud i det. Et valg vi bestemt ikke har fortrudt en eneste gang.

Reference Jasmin. Pony. Rideundervisning. Rideundervisning. BBH Basisinstruktør. BBH Instruktør. BBH undervisning.

Vi tænkte at Hanne kunne give os noget helt specielt og at hun ville kunne se os med nogle andre øjne.


Alt det Hanne står inde for og den måde hun ser tingene på er lige noget for os. Vi havde ikke noget kendskab til BBH, før vi startede undervisning hos Hanne. Men vi lærte hurtigt en masse om det med Hannes hjælp og vi blev med det samme fanget af al Hannes viden om BBH og den måde hun formidler ordrerne på, når hun underviser, så de giver mening.


Vi har været så utroligt glade for den undervisning, vi har modtaget fra Hanne og vi har rykket os så meget siden vi startede.


Jeg har fået et helt andet syn på min ridning. Når jeg rider Charon, har vi nu fået meget mere fokus på hele hans krop, samt de små ting Hanne hjælper en med at rette. De giver bare en kæmpe forskel.


Jeg har lært at tro mere på os som equipage og har fundet en indre ro og fred, når jeg rider. Jeg har fået en meget mere afslappet, glad og koncentreret pony. En pony som er begyndt at bevæge sig mere harmonisk med hele hans krop i brug.


Vi har lært i ridningen at forfine vores signaler endnu mere ned til mindste detalje og vi rider nu med små signaler med stor effekt af det vi laver. Det har givet os sådan en fin og rolig følelse og vi føler os meget mere tilpas, når vi rider.


Vi har endelig fundet den ro i undervisningen hos Hanne, som vi begge så længe har ledt efter. Vi har fundet den måde vi ønsker at ride på fremover med fokus på at udvikle os endnu mere i et roligt tempo - med hjælp fra Hanne.


Hvis du overvejer at prøve undervisning hos Hanne så tøv ikke. Tro mig du vil ikke fortryde det! Det vil åbne en helt ny verden for både dig og din hest.


Hos Hanne bliver hesten aldrig presset til noget den ikke er i stand til. Arbejdet bliver lagt ud fra, hvad der gavner hest og rytter og med henblik på at lære hesten at bruge sin krop så korrekt som muligt. Dette bliver også en hjælp til at løsne eventuelle spændinger/låsninger i kroppen.


Hanne ser på hest og rytter, som en helhed, så de kan udvikle sig sammen. Med Hannes gode indstilling om, at det ikke skal være perfekt første gang, men at man sammen øver sig og gør sit bedste, er man allerede halvvejs mod det resultat man ønsker at opnå.


Hos Hanne foregår undervisningen stille og roligt og i dit eget og hestens tempo.
Hannes positive energier gør, at man får meget mere tro på sig selv og det man gør. Hos Hanne er der mulighed for at få forklaret tingene ned i mindste detalje, så det giver bedst muligt mening for både dig og din hest."Jasmin & Charon, Lille Rørbæk

Karin deltog på forløbet 'Sådan bliver din hest tryg i trailer'.


Hun fortæller efter forløbet:

"Det har været et inspirerende kursus.


Jeg kan læsse mine heste, men kan blive udfordret, når jeg kører, at de skraber og bliver urolige.

Reference fra Ninna, Varde. trailertræning

Jeg har ungheste, som skal lære at blive læsset. Der har kurset været meget motiverende og dejligt med den opmærksomhed på at dele ting op. Især den med, når hesten er oppe, at man kan bevæge sig omkring sin hest og f.eks. stå og børste den på hele kroppen m.m. giver så god mening.


Det vil jeg også prøve på de store heste, som kan læsses. Om jeg på den måde kan ændre ædfærd.


Jeg vil klart anbefale kurset. Det skulle alle blive gode til og lære at ting tager tid.


Jeg valgte det, fordi jeg tænkte, at jeg godt kunne blive bedre, selvom jeg godt kan læsse mine heste. Jeg ønsker at det skal være en god oplevelse for mine heste at blive læsset."


Karin, Fejø