Lidt om, hvem jeg er


Passioneret hestemenneske siden barnsben. Når jeg tæller sammen, har jeg efterhånden omkring 35 års erfaring med heste.

Opstarten


Jeg startede ud med ridning på den lokale rideskole, blev hestepasser og senere partrytter gennem mange år, indtil den dag jeg endelig selv kunne blive hesteejer.

Det jeg lærte dengang, var den helt "traditionelle" måde at ride og omgås heste på. At have godt fat i tøjlerne, masser af schenkel og på nogle heste stadigt længere og længere sporer på. Heste der løb, fik et skarpere bid i munden. Heste der ikke var nemme at bukke nakken på, de skulle have glidetøjle på eller andet i den dur.

Det fungerede ikke for mig


Jeg begyndte dog at stille spørgsmålstegn ved metoderne og jeg oplevede også, at det jeg fik fortalt om teorien ikke hang sammen med det, der blev udført i praksis. Mine heste fungerede heller ikke rigtigt i det.

 

Det var heller ikke hverken logisk eller rart for mig, når træneren ville have mig til tage hårdere fat og lægge endnu mere pres på – det blev fysisk hårdt at ride! For mig medførte det frustration og en dalende glæde ved ridningen.

En ny rute


Det bragte mig ud på en mangeårig transformation og afprøvning af forskellige andre metoder og systemer.


Blandt andet har jeg været så privilegeret gennem en længere årrække at ride hos en berider indenfor klassisk dressur med et helt andet syn på ridningen, end det jeg tidligere havde lært.

 

Undervisning indenfor Centreret Ridning, Akademisk Ridekunst og Horsemanship (Parelli) har jeg også haft indover.

 

Undervejs stødte jeg på Susan Kjærgård. Jeg havde mine heste med til kursus og undervisning hos hende og fulgte hende på sidelinjen lige siden.

Trailertræning. Hest i trailer uden stress.  Trailertræning hest. Hjælp til trailerlæsning. Trailerlæsning af hest. Trailerlæsning af problemhest. Få hest i trailer. Hjælp til trailerlæsning

Endelig skulle det så være, at jeg startede på hendes 1-årige uddannelse til BBH Basisinstruktør og i 2020 kunne jeg med et kæmpe jubelhop fejre min beståede eksamen.

Hest tryg i trailer

Tilgang til træningen


Min tilgang til hestetræning og undervisning af ryttere baserer sig på en viden om, hvordan hesten lærer og hvordan vi kan motivere den såvel som viden om, hvordan hestens anatomi og biomekanik hænger sammen i forskellige træningsformer.


Jeg har et stort ønske om at gøre en forskel for andre hestemennesker og deres heste. Hjælpe dem på vej til at skabe den bedste relation – og selvfølgelig med en masse rideglæde som gevinst!

Hannes Hesteskole


Med baggrund i min egen historie har jeg i mange år haft en drøm om at lave en anderledes rideskole. Et alternativ til den traditionelle rideskole. "Hannes Hesteskole".


På hesteskolen skulle man ikke blot lære at sidde på en hest i 3 gangarter, men også lære alt det andet, som hører med til at have med heste at gøre.


Ridningen skulle være den "gode" ridning, sådan som jeg selv kunne have ønsket at have lært fra start af i stedet for at skulle igennem hele den omskoling, som jeg selv har foretaget.


Jeg har ikke min egen stald. Jeg har heller ikke mine egne heste og ponyer til sådan en hesteskole.


Alligevel går en del af mit ønske i opfyldelse, idet jeg underviser børnehold på Skovly Rytterskole. Her er jeg med til at danne indlevende, glade ryttere med en god forståelse for hele hesten.

Trailertræning


Sideløbende har jeg igennem mange år nørdet trailertræning af heste, siden dengang jeg i 2003 købte mig en hest, som bestemt ikke var til at læsse i hestetrailer. Den historie er et kapitel for sig, som du kan læse her.